Am citi aceasta scurta poveste in cartea lui Eckhart TollePuterea prezentului” si mi-am dorit sa ma identific cu strainul care va roaga tare frumos sa va uitati in interiorul vostru, pentru a descoperi comoara pe care v-ati asezat, eterna Fiinta.

Aceasta „cutie veche” mi-a dat curajul sa am un suflet, din nou!

Un cersetor statea la marginea unui drum de mai bine de 30 de ani. Intr-o zi, trecu pe acolo un strain. „Te induri sa-mi dai un ban?”, murmura mecanic cersetorul, intinzandu-i ve­chea lui sapca de baseball. „Nu am nimic sa-ti dau”, spuse strainul. „Dar pe ce esti asezat?”, intreba acesta. „Un gunoi”, raspunse cersetorul. „E doar o cutie veche. Stau pe ea de cand ma stiu.” „Te-ai uitat vreodata inauntru?”, intreba strainul. „Nu”, raspunse cersetorul. „Ce rost are? Nu e nimic in ea.” „Uita-te inauntru”, insista strainul. Cersetorul reusi sa ridice putin capacul. Socat, nevenindu-i sa creada, vazu ca toata cu­tia era plina cu aur.

ECKHART TOLLE –

Acest blog reprezinta efortul meu de a impartasi experienta spirituala cu voi cei care sunteti pregatiti pentru o transformare interioara. Insusindu-mi anumite principii, despre care voi scrie aici,  am putut oferi raspunsuri propriilor mele dileme si mi-am demonstrat ca am calitati care ma calauzesc catre ceea ce pare un vis in mintea colectiva, accesul catre Constiinta! Si daca un om obisnuit, ca mine, poate, poti si Tu. Clar!

Acest blog reprezinta rezultatul unei munci de doi ani in care am citit pentru a intelege durerea, mintea, sufletul si lupta care ne caracterizeaza existenta. Am invatat sa cultiv pacea sufletului si a mintii ca pe un catalizator al puterii din care izvoraste energia vietii. Energie care ma ajuta sa-mi traiesc viata intr-un mod constructiv. Viata mea este condusa acum in spiritul unor valori creatoare autentice. Viata este ceea ce gandurile mele fac din ea! Gandurile transpuse aici reprezinta expresia scrisa a ceea ce exista in propria mea constiinta. Experientele de viata pe care le-am parcurs pana acum m-au adus in fata unei transformari profunde, literalmente vechea mea identitate s-a dizolvat. Sunt pe drumul care se indreapta spre mine insami, un drum al intelegerii, integrarii, si aprofundarii unei calatorii interioare.

Am inceput sa sciu acest blog pentru a incuraja la actiune in scopul autoperfectionarii, atat pe mine cat si pe oricine cauta asta. Cred cu toata puterea si entuziasmul ca orice fiinta poate face progrese uluitoare pe plan personal, poate schimba complet imprejurarile in care isi duce viata sau relatiile cu semenii. Eu nu emit pretentia ca acest blog poate face aceste minuni singur! Insa, in cazul  in care cuvintele mele ridica semne de intrebare si tu vei dori sa cauti raspunsuri, eu ma declar foarte multumita. Tu esti cel care face posibila schimbarea!  Ai incredere in tine! Nu poti dobandi succesul si fericirea la care visezi daca nu ai incredere in capacitatile de care dispui.

De ce nu am scris pana acum?

Povestea de mai jos descrie perfect motivul pentru care nu am ajuns sa scriu pana acum decat in interes personal:

A woman once brought her son to Gandhi and said: “Gandhi, can you please tell me son to stop eating sugar.”
Gandhi said: “Come back in two weeks.”
The woman took her son home, hundreds of miles away. She came back in two weeks.
Gandhi said to her son: “Don’t eat sugar.”
The woman said: “Gandhi, why did you make me go all the way home and then come back two weeks later. Why didn’t you just say that then?”
Gandhi said: “Before I could tell your son to stop eating sugar, I had to stop eating sugar.”

Am inceput sa scriu inca de cand eram in scoala generala. Imi placea sa scriu in jurnal evenimentele din timpul zilei care ma atingeau mai mult. Cartile mi-au fost intotdeauna bune prietene. Imi placea si imi place inca sa citesc. In liceu citeam carti de literatura si  scriam apoi comentarii literare. Citindu-mi comentariile, Dirigintele meu, care „cocheta” cu scrisul si avea mereu cu el o carte pe care o rasfoia, m-a incurajat sa scriu mai mult decat atat, spunea el ca am talent. Si am inceput sa scriu scurte nuvele. El le gasea interesante si-mi spunea insistent sa continui. Asa a inceput legatura mea cu scrisul! M-am inscris la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comuniciarii in speranta ca voi ajunge sa-mi fac cunoscute punctele de vedere. Dar eram prea pozitiva si naiva pentru ceea ce insemana la acel moment jurnalismul. Nemaiavand bani am amanat pe mai tarziu aceasta pasiune si m-am prins in hora muncii. Apoi anii s-au scurs… Este doar o coincidenta? Nu. Ajungand in acest moment al vietii nu mai cred in coincidente sau destin ci doar in puterea extraordinara a subconstientului si a cuvintelor care creeaza realitatea.

Citind ajungi sa intelegi si dupa ce intelegi te schimbi. Abia atunci poti ajuta cu adevarat. Atunci cand tu insuti ai incetat sa mai „mananci zahar” poti spune altcuiva sa nu o mai faca! Transformarea profunda a constiintei este posibila, chiar in acest moment, indiferent cine esti si unde te gasesti acum. Pentru multi dintre noi problema nu o reprezinta ignoranta, ci lipsa de actiune. Prin urmare, este necesar sa aspiram catre o schimbare reala, sa iesim din aceasta viata rutinata, mecanica, obositoare.

Imi doresc sa va ofer prin intermediul cuvintelor mele mai mult decat simple informatii. Cu profunda modestie afirm ca mi-ar placea sa va ofer noi deprinderi pentru un stil de viata diferit. Nu va multumiti cu a crede sau a nu crede!

Aminteste-ti in fiecare zi ca esti o fiinta minunata! Esti atat de extraordinara incat nu a existat niciodata o alta fiinta pe acest Pamant ca tine!

Iti multumesc cu respect,

AdelaR

Author AdelaR

More posts by AdelaR

Join the discussion One Comment

  • Ristea spune:

    Felicitări! Sa îți expui gândurile și experienta în interesul comun, nu este ușor. Sper ca va fi percepută cum trebuie utilitatea blogului!?… Intelepciunea cred ca va veni numai prin dedicarea totală și iubirea față de tot ceea ce va veni către tine, odată cu expunerea ta de aici. E valabil și pentru cei care își vor găsi un loc aici! Pentru început: Viata este ceea ce gândurile mele fac din ea! spune tot pentru toți…

Leave a Reply

twenty + 12 =