Pe tărâmul fantomelor înfometate

Gabor Mate

Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonieri în lumea dependenței” scrisă de Gabor Mate face parte din Colecția Psihoterapia de la Editura Herald.

De ce să citești această carte?

Această carte este scrisă pe baza celor două decenii de experiență a lui Gabor Maté ca medic și a activității pe care acesta a desfășurat-o în Vancouver, examinând și tratând persoane cu dependență severă. Pe tărâmul fantomelor înfometate reexaminează radical domeniul dependenței, destul de neînțeles, adoptând o abordare holistică. G Mate, abordează subiectul delicat al dependenței cu compasiune față de condiția umană, compasiune pe care am întâlnit-o rar în cărțile de specialitate. Lecturarea cărții îți va schimba perspectiva asupra persoanelor dependente. Dacă aveai tendința de a-i considera drogați, de a-i marginaliza, acum vei găsi în sufletul tău empatie față de aceste ființe pustiite emoțional, aflate permanent în căutarea alinării durerii interioare. Vei înțelege că dependența lor este un limbaj non-verbal care spune povestea unei suferințe care se vrea înțeleasă.

 

Dependență este orice comportament repetat, care are sau nu legătură cu consumul de substanțe, legat de care persoana resimte compulsie, în ciuda impactului negativ pe care acțiunea o are asupra propriei vieți și asupra vieților celor din jur.

Gabor MatePe tărâmul fantomelor înfometate

    Recomand această carte oricărei persoane care se confruntă cu propriile probleme legate de dependență, acelora care au în grijă persoane dependente sau psihologilor care tratează aceste persoane. Cartea este scrisă de așa natură încât să fie înțeleasă cu ușurință, cu un extraordinar talent descriptiv. Subiectul cărții îți călăuzește pașii prin viețile pacienților săi dependenți de droguri, ființe cu sufletul pustiit, pune în lumină adevăruri tulburătoare despre natura dependenței și rădăcinile ei, care sunt puternic ancorate în primii ani ai copilăriei. Amestecul de povești personale și discuția sinceră a autorului despre propriile sale tendințe de dependență, face ca această carte să fie privită ca un manual încărcat cu soluții pozitive, utilă cititorilor laici și profesioniștii. 

Modalitatea personală a lui G Mate de a transforma suferința persoanelor dependente în emoții, te va determina să citești această carte pe nerăsuflate. Fiind familiar cu cercetările din domeniul chimiei creierului, G Mate propune înlocuirea războiului împotriva drogurilor cu adordări umane, pline de compasiune care aduc mult mai multe rezultate pozitive. Perspectiva sa profund umană și unică te determină să reflectezi, îți dă speranța că pentru orice problemă există o soluție salvatoare. Aplecându-se mult asupra propriei evoluții profesionale și spirituale, G Mate a găsit inspirația de a scrie cărți utile și de a descoperii tehnici benefice rezolvării dependențelor chinuitoare. Citește această carte și te vei convinge singur!  

Recomand cu entuziasm!

 

Daca iti place ceea ce citesti si consideri ca acest articol ar putea ajuta, ofera si altcuiva posibilitatea de a afla despre el!

 

Cu multa sinceritate,

 

Photo Credit: Unsplash

Prezența contactului parental constant în perioada postnatală reprezintă un factor important în dezvoltarea normală a sistemelor de neurotransmițători ale creierului: absența îl face mai târziu pe copil vulnerabil la ”nevoia” de droguri, care să suplinească ceea ce-i lipsește propriului creier. Un alt factor-cheie este calitatea contactului pe care părintele îl stabilește, iar aceasta,..., depinde foarte mult de starea părintelui și de nivelul lui de stres.

Gabor MatePe tărâmul fantomelor înfometate
AdelaR

Author AdelaR

More posts by AdelaR

Leave a Reply

fifteen + ten =