Spune pot și vei putea

Norman Vincent Peale

Ființele din toate colțurile lumii, de toate vârstele și din toate domeniile vieții și-au transformat viața și cariera, îmbrățișând filosofia gândirii pozitive a Dr. Peale. Cartea te ajută să intri în contact cu puterea ta interioară, acea forță vitală cunoașterii cu ajutorul căreia vei putea depăși orice obstacol.

Cine este NV Peale

Norman Vincent Peale (1898–1993), este autorul a patruzeci și șase de cărți. Susținător al teoriei „gândirii pozitive“, cărțile sale, care au ca fundament această temă, au devenit rapid bestsell-uri internaționale. A fost un reputat orator specializat în consiliere motivațională, cunoscut în lumea întreagă sub numele de „Predicatorul de milioane“. Activitatea profesională a lui N.V. Peale s-a întins pe șase decenii, incluzând o perioadă de cincizeci și doi de ani ca pastor principal la Biserica Marble Collegiate din New York.

Munca și activitatea lui Norman Vincent Peale au avut un impact puternic asupra societății americane în cea de a doua jumătate a secolului XX. Prin metoda gândirii pozitive, el a ajutat milioane de oameni şi a contribuit la conturarea unei noi ideologii despre viaţă şi relaţiile interumane în lumea civilizată.

Când totul pare să curgă anapoda, atunci este momentul să practicaţi credinţa mentală pozitivă, şi anume că vă puteţi realiza totuşi obiectivul dacă perseveraţi, încercând totul. Dacă începeţi să credeţi că nu mai este nici o speranţă, starea de spirit va atrage şi alte necazuri care să vă doboare, în loc de aceasta, gândiţi-vă că situaţia se va schimba în favoarea dumneavoastră şi mergeţi înainte.

Norman Vincent PealeSpune pot si vei putea

De ce să citești această carte

Această carte are un potențial motivațional greu de egalat.  Citind cartea lui N Vincent Peale, vei descoperi ingredientul care-ți poate schimba modul de a gândi. Vei descoperi aplicații și modalități practice de a-ți schimba mintea, pentru a vedea că viața îți oferă multe ocazii, posibilități de a trăi mai bine și mai bine. Îți oferă prilejul de a transforma o viaţă anostă într-una plină de pasiune. Dacă dorești să faci ceva cu viața ta și nu știi cum să procedezi, cartea aceasta îți poate fi un ghid potrivit. Totul începe în minte! Știi că situațiile nu sunt la fel de rele pe cât crezi tu că sunt (ele nu sunt niciodată – gândește-te la asta!), atunci se poate spune că lucrurile ar putea fi mai bune decât ai visat vreodată. 

Când spui ”pot“ începi să învingi temerile și începi cultivarea unei gândiri optimiste. Începi o pledoarie pentru viață. Viața aduce situații neplăcute, situații care nu-ți sunt pe plac dar ele nu au menirea de a te îngenunchea, ele au menirea de a te forma. Cartea îți spune că dacă îți vei folosi inteligenţa, pasiunea şi motivaţia profundă, îți vei putea împlini orice dorință. Cartea este încă o încercare a autorului de a-ți oferi ție o motivație în plus, de a te impulsiona să înțelegi că în această viață poți primi tot ceea ce este mai bun atâta timp cât ești dispus să depui efort constant, să-ți asumi responsabilități și să depășești în mod creator dificultățile vieții. 

Viaţa dumneavoastră va fi împlinită dacă veţi crede în propria cale şi veţi păşi pe ea cu credinţă.

Norman Vincent PealeSpune pot si vei putea

Tu, eu și fiecare ființă în parte, avem în noi calități uimitoare, deținem potențial de transformare dar ele pot fi activate doar atunci când devenim conștienți că există.  Peale vorbește despre gândirea pozitivă ca modalitate de abordare a problemelor, dar, spune el, entuziasmul este ceea ce dă forţă acțiunilor noastre. Entuziasmul poate delimita graniţa dintre succes și eșec. Este un aliat al tău împotriva mediocrităţii. Este forţa care te ajută să creezi miracole acolo unde nu era speranță. Creează energie și este sursa tuturor realizărilor. Oricine poate fi entuziast o oră; important este să ne păstrăm entuziasmul întreaga viaţă. Pentru a învăța această lecție valoroasă de viață  tot ce trebuie să faci este sa stai liniștit și să citești aceasta carte. Și amintește-ți, dar amintește-ți mereu: cânt tu spui cu convingere POT, tu vei putea cu adevărat”. Ce crezi merită?

Scopul acestei cărți este de a transmite mesajul că poți realiza orice, poți depăși orice obstacol dacă ai încredere în forțele tale proprii. După ce vei citi cartea vei rămâne cu convingerea că merită cel puțin să încerci, egal cât de sceptic ești. Vei dobândi încredere în mintea ta, vei căuta să o stăpânești pentru că așa îți vei putea stăpâni viața.

Conținutul psihologic al cărții este structurat pe capitole , titlurile fiecărui capitol fiind sfaturile autorului oferite ție, cititorule. Fiecare capitol este structurat la rândul lui în mai multe părți , numărul părților fiind diferit de la un capitol la altul. Este ușor de citit, informația este ușor de înțeles și asimilat. 

Adânc îngropat în subconştient, se desfăşoară neîncetat un proces de rezolvare a problemelor, în cursul normal, ideile menite să abordeze o situaţie încearcă să-şi găsească drumul către suprafaţă. Amintiţi-vă că mintea încearcă întotdeauna să vă ajute, dacă îi daţi voie. Dar panica, isteria, ba chiar și emoţiile relativ uşoare menţin suprafaţa minţii într-o stare de tulburare, făcând imposibilă ridicarea ideilor cu adevărat mari din nivelurile adânci ale conştiinţei.

Norman Vincent PealeSpune pot si vei putea

Daca iti place ceea ce citesti si consideri ca acest articol ar putea ajuta, ofera si altcuiva posibilitatea de a afla despre el!

 

Cu multa sinceritate,

 

Photo Credit: Unsplash

AdelaR

Author AdelaR

More posts by AdelaR

Leave a Reply

two × 1 =